Geschiedenis

Rosendaal Transport kent een rijke geschiedenis waar we trots op zijn. Sinds 1925 bewandelen we een weg waar we telkens weer nieuwe uitdagingen tegenkomen. Een korte terugblik op ons verleden:

In 1925 startten opa Herman Rosendaal aan de St. Martinusweg in Beek een succesvolle pakketdienst tussen Emmerich (Duitsland) en Arnhem. Uiteraard gebeurde toen nog alles met paard en wagen.

Kort na de 2e wereldoorlog werd het “paard en wagenpark” aangevuld met de eerste heuse vrachtwagen, een GMC. Een afgedankte legertruck uit het Amerikaanse leger. In de jaren 50 trad zoon Willy in de voetsporen van zijn vader.

Begin jaren vijftig was de firma volledig gemotoriseerd en werden de activiteiten meer en meer verlegd naar veevervoer. Varkens en koeien werden bij de boeren opgehaald en vervoerd naar het slachthuis of de veemarkt. Inmiddels werkten er 3 man in het veetransport. Eind jaren zeventig werd een vrachtwagen gekocht met een veebak en een stukgoedbak. Zo kon men overdag stukgoed rijden en ’s nachts aan veevervoer doen.

geschiedenis

Hans, de derde generatie, werd in 1986 als mededirecteur in de zaak opgenomen. Zijn vrouw Nardie ging de administratie verzorgen. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar de Matjeskolk in Beek. De ruimte van 500 m2 bleek na 2 jaar al niet meer voldoende en er werd een nieuwe loods bijgebouwd van 2.000 m2. Het personeelsbestand groeide uit tot 20 personen.

Ook die ruimte bleek op den duur te krap te zijn. Daarom is in 2011 de start gemaakt van de bouw van een nieuw pand op een steenworp afstand van de oude locatie.

In oktober 2012 is het nieuwe pand officieel in gebruik genomen. Naast meer ruimte voor op- en overslag is ook het kantoor uitgebreid. Ondanks de crisis is het personeelsbestand inmiddels uitgegroeid tot 36 full time en 6 partime medewerkers. In onze grote vergaderruimte verzorgen we regelmatig trainingen voor het personeel. Ook andere bedrijven maken inmiddels gebruik van deze vergaderkamer.

Met dit nieuwe onderkomen is Rosendaal Transport weer klaar voor de toekomst.